Lyst på en nydelig kylling burger?
Denne tar bare 35 minutter å lage og oppskriften er til 4 personer.
Ingredienser:
- 50 g soltørkede tomater
- 4 små håndfuller med spinat
- 450 g kyllingkjøttdeig
- 40 g smuldret fetaost
- 4 burger brød
- 56 g lett majones
- 1 avokado, i skiver
- 1 tomat, i skiver
- Isbergsalat
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 230 grader. Ha bakepapir på en bakeplate.
- Ha de soltørkede tomatene og spinaten i en blender eller foodprocessor og kjør på høy hastighet til alt er kuttet opp.
- I en stor bolle, ha i kyllingkjøttdeig, tomat blandingen og smuldret feta ost. Bland godt og lag 4 burgere av blandingen med hendene dine. Ha dem over på bakeplaten. Ha det i ovnen og stek dem i 7 minutter, snu dem og stek med videre i 5-7 minutter (eller til de er gjennomstekte - sjekk). Ta ut av ovnen.
- Rist burger brødene (av egen erfaring syns jeg det er best å dele dem i to og ha dem i brødristeren) ha majones på hver burger topp, ha 1/4 av avokadoen på bunnen av hver burger brød og ha så over kyllingburgeren. Ha på tomatskiver, salat også toppen. Og bare nyt.
Du kan selvfølgelig velge å steke burgeren på grillen hvis du ønsker dette.
Kos dere!
- Pt Silje.