Det er noe spesielt med mango og kylling sammen, akkurat nå så savner jeg sol og sommer så jeg tenkte at denne her ville vært perfekt.
4 porsjoner
Ingredienser:
450 g kyllingfilet, skjært til strimler
14 g bokhvetemel
1 mango, skall og stein fjernet
1 rød paprika, skjært til strimler
1 gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, raspet
1 liten rød chili, frø fjernet og hakket
14 g fersk ingefær, raspet
28 g kokosolje
150 g ris, tørr
Saus:
42 g ris eddik
42 g vann
70 g soya saus / bruk glutenfritt hvis du trenger
30 g honning
Skjær kyllingfileten til strimler og i en bolle og ha over salt og pepper og bokhvetemelet. Bland dette sammen, pass på at all kyllingen er dekt.
Rens mangoen og skjær den i strimler, skjær paprikaen i strimler. Rens løken og hakk den i biter - ikke for små.
Lag sausen ved å blande alt i en bolle.
I en wok eller stor stekepanne, ha 14 g av kokosoljen i pannen og stek paprika, løk, ingefær, hvitløk på høy varme i 3 minutter. Ha i mangoen og miks godt sammen og stek i 2 minutter til før du setter dette til side.
Ha i 14 g av kokosoljen som er igjen og stek kyllingen i 3 minutter, rør ofte.
Ha tilbake mangoen og grønnsakene og sausen. Bland godt sammen. Stek på høy varme i 2 minutter til sausen tykner.
Server med ris og bare nyt.
Denne hjemmesiden bruker coockies. Vi bruker cookies til å tilpasse våres innhold og annonser, til å vise deg funksjoner til sosiale medier og til å analysere vår trafikk. Vi deler også opplysninger om din bruk av våres webside med våres partnere innenfor sosiale medier, annonsering og analyse. Våre partnere kan kombinere disse dataene med andre opplysninger du har gitt dem eller som de har innsamlet fra din bruk av deres tjenester. Du samtykker til våres cookies hvis du fortsetter å bruke vår hjemmeside.