Pakk med deg på tur så har du noe lett tilgjengelig når du trenger en boost.
Ingredienser:
35 g puffa quinoa eller puffa ris
75 g hele mandler
75 g pekannøtter
65 g tørkede tranebær
25 g tørr rista sesamfrø
20 g tørr rista solsikkefrø
20 g hampfrø
120 g mandelsmør eller peanøttsmør (Eller solsikkesmør)
225 g honning
2 g vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Ha plastfolie i en form som er 20x30 cm stor.
Hakk mandler og pekannøtter til mindre biter og ha over på en bakeplate med bakepapir. Ha den midt i ovnen og stek i 8 minutter.
Mens du steker nøttene, ha puffet quinoa eller puffet ris over i en stor bolle sammen med tranebær, sesamfrø, hampefrø og gresskarkjerner, bland godt.
Ha nøttesmør, honning og vaniljeekstrakt i en liten kjele og ha det over på middels varme, rør godt sammen.
Ha de ristede nøttene over i bollen med puffet ris / quinoa. Hell over nøttesmør blandningen og rør alt godt sammen.
Hell over i formen du gjorde klar, og bruk baksiden av en spiseskje til å presse det godt ned i formen.
Ha formen inn i kjøleskapet i 30-60 minutter. Den skal være helt stiv. Fjern fra formen og skjær opp i 12 biter. Oppbevares i kjøleskapet i en lufttett boks.
Ta med deg på tur, med på ferien og bare ta en etter en god treningsøkt.
Ha en fin Juli måned :)
-PtSilje
Denne hjemmesiden bruker coockies. Vi bruker cookies til å tilpasse våres innhold og annonser, til å vise deg funksjoner til sosiale medier og til å analysere vår trafikk. Vi deler også opplysninger om din bruk av våres webside med våres partnere innenfor sosiale medier, annonsering og analyse. Våre partnere kan kombinere disse dataene med andre opplysninger du har gitt dem eller som de har innsamlet fra din bruk av deres tjenester. Du samtykker til våres cookies hvis du fortsetter å bruke vår hjemmeside.