Grill sesongen er i gang!
Er det noe vi er glad i her i landet, så er det å grille.
Så tenkte jeg skulle dele en nydelig grill rett her.
4 Personer
Ingredienser:
- 3 hvitløksfedd
- 1 rødløk
- 500 g nakkekoteletter
- 80 g ketjap manis
- 27 g olivenolje
- ca.20 g Sambal Oelek (smak og behag, den er sterk)
- 2 g koriander pulver
- 8 g ingefærpulver
- Ferdig Satay saus (eller lag din egen)
Fremgangsmåte:
- Skjær hvitløk og rødløk i fine tynne skiver. Skjær kjøttet av beinet i 1 cm tykke biter.
- Ha hvitløk og rødløk i en bolle sammen med ketjap manis, sambal oelek, olivenolje, koriander og ingefærpulver. Bland sammen med kjøttet og la det marinere i minst 30 minutter. I mellomtiden har du grillspyd av tre i en bolle med vann.
- Hvis du bruker grillen din, setter du den på nå. Eller så setter du frem en grillpanne. Ha kjøttet på grillspydene.
- Grill kjøttet i 10 minutter til det er godt gjennomstekt, snu dem når det har gått halveis.
- Ha satay saus i en liten skål, eller lag din egen.
- Server kjøttet med sausen og en god salat ved siden av.
Og bare nyt!
(Nyt den gode lukte som kommer under grillingen også :P )